TrendwatchVR

Op 11 december 2019 organiseerde de opleiding HBO-ICT van hogeschool Windesheim in samenwerking met Zwolle IT City het eerste TrendwatchVR event. Op dit event ontmoetten experts, gebruikers, studenten en docenten elkaar om samen de nieuwste ontwikkelingen te ontdekken en plannen te maken voor de toekomst. Het programma begon met een keynote van Daniëlle ter Haar, die vooral heel beeldend wist te maken waar VR eigenlijk vandaan komt en waar we nu staan. Wist je bijvoorbeeld dat we in de 19e eeuw al bezig waren met stereoscopische beelden?

Na de keynote was er gelegenheid om zo’n 10 VR-toepassingen zelf uit te proberen. Hier stonden onder meer opstellingen van Politie, Brandweer en uit de zorg. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Dat de demo’s een groot succes waren bleek wel uit het feit dat het lastig was om iedereen weer in de grote zaal te krijgen voor het volgende deel van het programma. In een interactieve sessie werd iedereen gevraagd om zijn/haar beste VR-idee voor de komende tijd op te schrijven. Door middel van een Liberating Structures-techniek werden de ideeën anoniem beoordeeld door diverse anderen om vervolgens de beste 10 ideeën met elkaar te delen.

Tijdens de netwerkborrel na deze sessie werd nog volop nagepraat over de mogelijkheden om deze ideeën uit te werken. Daarnaast wilden veel mensen de VR-demo’s waar ze eerder nog niet aan toe gekomen waren nog even proberen.

De after-movie van de TrendwatchVR vind je hier.