Heeft u een vraagstuk dat studenten kunnen oplossen? Meld u aan voor de Bedrijfsprojectweek Engineering en Design.

Deze projectweek is voor studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistics Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen en wordt in februari van elk jaar gehouden.

Opdracht voor het bedrijfsleven binnen 1 week

Studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistics Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen werken in groepsverband aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Heeft u een technisch vraagstuk waarvoor binnen uw organisatie de tijd ontbreekt of waarvoor u een frisse blik nodig heeft? Wellicht is uw vraagstuk dan geschikt voor de Bedrijfsprojectweek Engineering en Design.

De studenten werken in (gemengde) groepen per opdracht in twee concurrerende groepen. Bij de verdeling van de opdrachten houden we rekening met de vereiste deskundigheid. Op maandagochtend, bij de start van de projectweek, licht de opdrachtgever de opdracht toe aan de projectgroep(en). Gedurende de week is de opdrachtgever beschikbaar voor toelichting en afstemming met de studenten.

Presentatie

Aan het einde van de projectweek, op vrijdagochtend, presenteren de studenten het eindresultaat in aanwezigheid van de opdrachtgever. Desgewenst kan het resultaat als vertrouwelijk worden aangemerkt. Op vrijdagmiddag presenteren alle projectgroepen hun project  tijdens een markt, waar zij worden beoordeeld door een jury van professionals. Nadat de prijswinnaars bekend zijn, wordt de projectweek afgesloten met een borrel. Bij de markt en de borrel zijn uiteraard opdrachtgevers van harte welkom.

Samenwerken

De Bedrijfsprojectweek Engineering en Design wordt gesteund door KIVI en het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim.

Kosten, randvoorwaarden en contact

Heeft u een praktijkopdracht? Die moet voldoen aan de volgende eisen:

  • niveau gelijk aan het werk van een starter bij een ingenieursbureau
  • binnen een week uitvoerbaar
  • geen ingewikkelde apparatuur nodig
  • de opdracht moet te verdelen zijn in diverse taken
  • bedrijfsprobleem helder omschreven
  • de opdracht moet een multidisciplinair karakter hebben

Bekijk opdrachten van afgelopen jaren om inspiratie op te doen en een indruk te krijgen welke opdrachten geschikt zijn

De kosten voor het project zijn 500 euro (excl. btw). Na afloop ontvangt u als opdrachtgever een factuur. Voor dit bedrag werken de gehele week twee teams op een competitieve manier aan het gestelde probleem. Die manier van werken draagt bij aan de kwaliteit van het werk.

Praktische informatie

Heeft uw bedrijf een geschikte opdracht en wilt u deze graag aanmelden? Dat kan via onderstaande link.

Aanmelden bedrijfsprojectweek

Vragen of meer informatie? Onze collega’s van evenementen helpen u graag verder bedrijfsprojectweek@windesheim.nl