Bedrijfsprojectweek Engineering en Design

Heeft u een technisch vraagstuk waarvoor binnen uw organisatie de tijd ontbreekt of waarvoor u een frisse blik nodig heeft? Wellicht is uw vraagstuk dan geschikt voor de Bedrijfsprojectweek Engineering en Design.

Deze projectweek voor studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistics Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen wordt gehouden van 30 januari tot en met 3 februari 2023. De focus van onze opleidingen ligt op het gebied van duurzaamheid en de fabriek van de toekomst. Opdrachten met deze onderwerpen hebben dan ook de voorkeur.

Opdracht voor het bedrijfsleven binnen 1 week

Onze 2e jaars studenten werken multidisciplinair in twee concurrerende groepen (6 studenten per groep) per opdracht. Bij de verdeling van de opdrachten houden we rekening met de vereiste deskundigheid. Op maandagochtend, bij de start van de projectweek, licht de opdrachtgever de opdracht toe aan de beide projectgroepen. Gedurende de week is de opdrachtgever beschikbaar voor toelichting en afstemming met de studenten.

Presentatie

Aan het einde van de projectweek, op vrijdagochtend, presenteren de studenten het eindresultaat in aanwezigheid (digitaal) van de opdrachtgever. Desgewenst kan het resultaat als vertrouwelijk worden aangemerkt. Het werk wordt beoordeeld door een professionele jury met prominenten uit onze regio.

Samenwerken

De Bedrijfsprojectweek Engineering en Design wordt gesteund door KIVI en de lectoraten Kunststoftechnologie, Industriële Automatisering & Robotica en Energietransitie van Windesheim.

Kosten, randvoorwaarden en contact

Heeft u een praktijkopdracht? Die moet voldoen aan de volgende eisen:

  • niveau gelijk aan het werk van een starter bij een ingenieursbureau
  • binnen een week uitvoerbaar
  • de studenten hebben een 3D printer tot hun beschikking. Indien mogelijk kan er een prototype worden gemaakt.
  • bedrijfsprobleem helder omschreven
  • de opdracht moet een multidisciplinair karakter hebben

Bekijk opdrachten van afgelopen jaren om inspiratie op te doen en een indruk te krijgen welke opdrachten geschikt zijn

De kosten voor het project zijn 500 euro (excl. btw). Na afloop ontvangt u als opdrachtgever een factuur. Voor dit bedrag werken de gehele week twee teams op een competitieve manier aan het gestelde probleem. Die manier van werken draagt bij aan de kwaliteit van het werk.

Praktische informatie

We vragen op gezette tijden beschikbaarheid vanuit uw bedrijf i.v.m. vragen van studenten en afstemming in het verloop van de opdracht. Heeft uw bedrijf een geschikte opdracht en wilt u deze graag aanmelden? Dat kan via onderstaande link. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leonie Zwiers via het Windesheim Informatiecentrum 0900-8899 of per e-mail: bedrijfsprojectweek@windesheim.nl.